Tallers d’esport adaptat

El passat 20 i 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO, van poder gaudir d’una experiència molt enriquidora al voltant de l’esport adaptat. L’empresa Activa’t va venir a l’Institut de LLavaneres, on els alumnes van poder practicar esports com: la boccia, bàsquet en cadira de rodes i l’atletisme. Totes les activitats es practicaven amb diverses adaptacions que feia difícil dur-les a terme, per sort, les indicacions dels monitors i la pràctica va fer que poc a poc aconseguissin superar els obstacles amb els que moltes persones han de conviure dia a dia i prendre consciència de l’esperit de superació i l’esforç així com que una adversitat no ha de ser obstacle per practicar esport a la vida.

Posteriorment vam fer una xerrada on els mateixos monitors explicaven la seva experiència personal, el moment tan dur que els hi va canviar la vida i la força que van mostrar per tirar endavant. A tots, ens va fer prendre consciència que podem fer molt per ajudar-los amb petits gestos quotidians i d’integració per trencar les barreres que encara existeixen a dia d’avui.

Esport Adaptat

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Sortida a la Neu 3r ESO

EL PORT DEL COMTE

El 5, 6 i 7 de febrer es va realitzar una sortida a la neu amb els alumnes de 3r de l’ESO a l’estació d’esquí del Port del Comte.

L’expedició es va trobar amb una nevada històrica, amb un gruix de neu de gairebé 1 m d’alçada, que va fer trontollar l’arribada a les pistes. Els alumnes van haver d’estar-se fins l’hora de dinar aturats a Solsona fins que les condicions meteorològiques fossin les òptimes per seguir el camí sense cap perill.

Un cop arribats al refugi tot va anar sobre la seda, i es van poder gaudir de les activitats programades: caminada amb raquetes de neu, esquí alpí o snowboard, i esquí de fons. Tot amb un paisatge bucòlic i una neu immillorable.

Sortida A La Neu 3r ESO

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Lliurats els premis del torneig de futbol

El passat 1 de juny es van lliurar els premis als equips que van guanyar el torneig de futbol sala en què competeixen equips formats pels grups-classe de primer i segon d’ESO. Aquest torneig es porta a terme al llarg de tot el curs durant l’hora de l’esbarjo. Enguany, els participants guanyadors han rebut com a premi un diploma i una pilota de futbol.

IMG-20160601-WA0011

Podeu veure més fotos de l’acte fent clic aquí.

Activitats de Sant Jordi 2016

El divendres 22 d’abril vam celebrar la propera diada de Sant Jordi amb un concurs de lectura, organitzat pel Departament de Llengua Catalana i  una representació de la llegenda de Sant Jordi, organitzat pel Departament d’Expressió.

Els guanyadors del concurs de lectura van ser:

1r ESO: Joan Prófumo López

2n ESO: Jana Gonzàlez Casals

3r ESO: Olívia Cortese Vellvé

4t ESO: Iris Requena López

 

Podeu veure les fotos de l’activitat de lectura en aquest enllaç.

Podeu veure les fotos de l’activitat del Departament d’Expressió en aquest enllaç.

Activitats del mes de maig

  • El dijous 7 de maig els alumnes de 3r d’ESO van a Jalpiaventura a Arenys de Munt. De 8,00h a 9,00h fan classes normals.
  • El dissabte 9 de maig s’organitza una sortida a Port Aventura oberta a tota la comunitat educativa.
  • El dia 12 de maig els alumnes de 1r d’ESO visiten les ruïnes romanes d’Empúries.
  • El dia 12 de maig de 9 a 10h alguns alumnes de 4t d’ESO participen en el concurs “Big Challenge 2015 English Contest”.
  • Del 12 al 19 de maig és el període de preinscripció de batxillerat i cicles formatius pel curs 2015 – 2016.
  • Del dia 22 al 28 de maig es realitza el viatge a l’Alguer amb un grup d’alumnes de 2n de batxillerat.
  • Durant la primera setmana del mes de maig els alumnes de 2n de batxillerat fan els exàmens de la tercera avaluació i posteriorment les activitats de recuperació.
  • El 29 de maig finalitza el període lectiu pels alumnes de 2n de batxillerat.

Editorial – Resultats i mesures

És una excepció que jo m’adreci a les famílies en aquests termes, i que la nostra revista contingui una editorial d’aquest to, però cal que tothom sigui conscient d’on som i què ens espera.

Fins ara, l’Institut Llavaneres, en aplicació de criteris propis d’atenció a la diversitat, ha millorat els resultats acadèmics a tots els nivells. Fa anys, vam introduir el desdoblament de grups a 1r i 2n d’ESO per tal d’atendre millor tots els alumnes, tant aquells a qui els costa com aquells que van bé. Quan la jornada del professorat havia de ser de 18 hores setmanals amb alumnes, pràcticament tots en fèiem una més, perquè aquest era el compromís de tot el professorat amb els alumnes i amb l’ensenyament.

Més endavant, també amb la bona disposició del professorat (sovint fent més hores de les que toca), es va formar un grup de teatre per a integrar alumnes, i en els darrers dos cursos hem tingut el Taller d’Atenció a la Diversitat, que en la seva part més visible és l’hort de davant de la biblioteca, però que representa oferir alternatives a un grup d’alumnes que les necessiten.

Aquesta tasca realitzada des de “baix” ha acabat donant els seus fruits a tots els nivells: la conflictivitat en el centre, que mai no havia estat alta, ha disminuït encara més, els resultats de les proves externes d’avaluació de 2n i 4t d’ESO són millors que la mitjana catalana i que la mitjana del Maresme nord, i cada vegada presentem més alumnes a les PAU, i ells obtenen millors resultats.

En la preinscripció per al curs 2012-13 hi ha hagut també un augment important d’alumnes procedents d’altres centres, ja siguin de primària o de secundària, que volen estudiar a l’Institut Llavaneres. Un dels factors per a aquest canvi és econòmic, no ens hem d’enganyar, però volem creure que també pesa el factor de la qualitat de l’ensenyament a l’Institut Llavaneres.

Pressupostàriament, malgrat les retallades, anem aguantant, i la reducció de la temperatura de sortida de les calderes no s’ha notat gaire a les aules. L’aportació de l’AMPA per a l’adquisició de pissarres digitals per a totes les aules de grup és un altre pas importantíssim cap a la millora de l’ensenyament. Sí que s’ha notat, però, la disminució d’hores de l’empresa de neteja, com també es perceben (menys) un seguit de minves menors.

La situació actual, doncs, és bona des d’aquests punts de vista.

Ara bé, a partir de l’1 de setembre, les mesures seran molt més visibles: els vostres fills us diran un dia i un altre que el professor de tal matèria no ha vingut, perquè no es cobriran les baixes durant els 10 primers dies lectius, la qual cosa significa que dissabtes i diumenges no compten. A raó de 3 hores de classe setmanals, es poden deixar de fer 6 hores de classe abans que arribi un substitut, en el supòsit que arribi el dia 11è lectiu. I quan per fi arribi la persona, només podrà fer hores de classe: no farà guàrdies, la qual cosa significa que, en cas de malaltia de dos o tres professors, pot ser que no hi hagi professorat de guàrdia per atendre els alumnes.

Si els vostres fills eren en el TAD o us en parlaven, ara ja no hi seran: les hores de la professora que se n’ocupava han desaparegut.

Si sus hijos asistían a la Aula d’Acollida, verán como el número de horas disponibles se reduce a 10 semanales.

If your children attended Aula d’Acollida, they will see its available hours cut to 10 a week.

Si els vostres fills eren en un grup de 23 o 25 alumnes, ara poden arribar a ser-ne 35. 35 adolescents en una aula. Des de l’Institut farem tot el possible per mantenir els grups en un nombre d’alumnes tan reduït com puguem, perquè hem demostrat al llarg dels darrers anys que això té resultats positius acadèmicament i convivencialment.

Però que no ens demanin millores en matemàtiques, perquè fer 4 hores a la setmana amb 35 alumnes no és millor que fer-ne 3 amb 25. O en llengua catalana, o en castellana, o en anglesa.

Alumnes de l’Institut, subcampiones de vela escolar

Dintre de l’assignatura d’Educació Física, l’alumnat de 2n d’ESO fa un curs de vela al Port Balís. Aquest curs és pagat per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, i les famílies han de fer-se càrrec del preu del transport entre l’Institut i el Port.

Enguany, Mireia Aroca, Marina Rodríguez, Alex

Subcampiones Vela Escolar
Les subcampiones, amb Miquel Iñiesta, el tècnic del club

andra Lochmann i Andrea Ibern van participar en la Copa

Catalana de Vela Escolar A4, i van quedar subcampiones!

Aquí us referim la notícia publicada per l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres.

 

Mireia Aroca, Marina Rodriguez, Alexandra Lochmann i Andrea Ibern, acompanyades pel tècnic del club Miquel Iñiesta, han aconseguit la 2a posició a la Copa Catalana de Vela Escolar A4 que va tenir lloc a les instal·lacions del Centre Municipal de Vela de Barcelona el passat 2 de juny. El tècnic ha explicat que les noies estan molt contentes d’haver representat l’institut, el club i la vila, i que sens dubte ha estat una gran experiència, gràcies a la formació prèvia rebuda en el crèdit comú d’Educació Física que van fer amb l’Institut.

 

 

 

Activitats alternatives d’educació física

El departament d’educació física del centre va realitzar una sèrie d’activitats per donar a conèixer als alumnes altres maneres de fer esport i de practicar educació física.

Concretament, amb el alumnes de 1r d’ESO van realitzar una jornada de pràctiques de bitlles catalanes, mentre que els 4t d’ESO van poder experimentar les sensacions que tenen els esportistes que, a causa d’alguna minusvalia, han de fer esport en cadira de rodes.

Aquí us en deixem algunes imatges: