Taller de música electrònica

QUÈ S’ESTÀ CUINANT A L’OPTATIVA DE MÚSICA DE 4t D’ESO?

Des de mitjans del mes d’abril, tot just en començar el tercer trimestre de curs, els alumnes de 4t de l’ESO que cursen l’optativa de música estan realitzant un taller setmanal de música electrònica. El taller pràctic amplia el currículum de la matèria i reforça la competència artística en la dimensió d’expressió, interpretació i creació.

L’activitat consisteix en un apropament al món de la música electrònica mitjançant el coneixement dels diferents instruments emprats al llarg de la història d’aquest estil musical, la qual s’està realitzant al llarg del tercer trimestre del curs 2017/2018, en sessions setmanals, una per setmana, fins a fi de curs. Els alumnes aprenen a programar samplers, caixes de ritmes i sintetitzadors de tot tipus, realitzant diferents pràctiques musicals al mateix institut.

L’objectiu del taller és que els alumnes treballin la creació i expressió musical a través de la música electrònica, sent aquests mateixos alumnes els protagonistes principals de les seves creacions i interpretacions.

Aquesta activitat està organitzada des del seminari de Música de l’IES Llavaneres i és impartida pels formadors Àlex Rodríguez i Mª del Mar Poyatos, tots dos professors de música de l’Escola Municipal de Música de Llavaneres, col·laborant estretament tots dos centres educatius amb l’objectiu de promoure el coneixement musical de manera transversal.

Esperem que aquesta primera experiència de col·laboració entre tots dos centres tingui continuïtat en propers cursos i serveixi als alumnes de l’IES Llavaneres com a una iniciació de coneixement de la música electrònica i puguin tenir continuïtat en estudis posteriors de cicles formatius tant de vídeo, DJ i so, així com de tècnic de so, grau superior de sonologia o, simplement que puguin tenir un contacte directe amb la creació musical i els hi serveixi com a experiència complementària a la seva formació acadèmica.

Taller Música Electrònica

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Nadales a Mataró TV

Alumnes de 1r i de 2n d’ESO del nostre centre van participar en l’enregistrament de dues nadales als estudis de Mataró TV (m1tv), dijous passat. Sota les direccions respectives dels professors de música del centre, Nacho Cáncer i Enrique Díaz van interpretar una nadala d’origen alemany, força coneguda i traduïda a moltes llengües, interpretada en tres llengües i arranjada per a cor i instruments; i una altra nadala d’origen valencià. Si voleu saber els títols, us haureu d’esperar al dia de l’emissió, prevista per al dimecres 27 de desembre, a les 20:30h del vespre per aquesta televisió. També tindreu accés als enregistraments a partir d’aquell mateix dia d’emissió al web de Mataró TV: http://m1tv.xiptv.cat/

ESPEREM QUE US AGRADI!

Des del Seminari de Música, juntament amb els alumnes participants, us desitgem unes bones festes i un molt bon rotllo amb tothom aquest Nadal, tenint en compte els temps que vivim.

BON NADAL I BONA MÚSICA!

Santa Cecília 2017

Amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, el departament de música de l’institut va organitzar, del 13 al 19 de novembre la setmana de la música.

Durant l’hora del pati es van fer mini-concerts de 20 minuts a càrrec dels alumnes de l’institut. Els alumnes de 1r i 2n de la ESO van interpretar temes a amb flauta dolça. Els alumnes de les assignatures optatives de música i alumnes que també assisteixen a l’escola de música de Can Queralt van interpretar diversos temes amb diferents combos. Interpretacions on es van poder gaudir peces musicals amb violins, saxos, guitarres, teclats, bateria…  Molta varietat i també molta qualitat.

Els alumnes de 4t de la ESO de l’optativa de tecnologia també hi van col·laborar amb la decoració de l’acte, realitzat un cartell lluminós amb forma de pentagrama fet amb leds de colors.

Sta. Cecília 2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Concerts de Santa Cecília

Durant la setmana del 21 al 25 de novembre va celebrar-se a l’IES Llavaneres la setmana de la música, organitzada per l’àrea de música del Departament d’expressió del centre. Aprofitant la celebració del dia de Sta. Cecília, patrona de la música, tot l’alumnat que cursa alguna matèria de música va participar en aquesta celebració. Els actes van consistir en interpretar diferents peces musicals al hall de l’institut durant les hores de pati de cada dia de la setmana.

Cada grup d’alumnes va interpretar un parell de peces musicals, instrumentals i vocals, les quals van ser preparades al llarg del primer trimestre a les diferents classes de música de primer i de segon d’ESO. Vam tocar músiques populars amb diferents instruments i cançons pop, així com versions d’alguns èxits comercials dels darrers anys. A part de grups musicals de gran format, també varen participar alumnes solistes d’altres nivells educatius amb moltes ganes de participar-hi, així com grups d’alumnes del centre, els quals cursen estudis de música a l’Escola Municipal de Música de Llavaneres.

Van ser cinc concerts molt variats en els quals es va donar a la música un petit protagonisme, traient-la de la seva aula i fent-la més present en la vida diària del centre, amb la participació activa dels alumnes.

Agraïm a tot l’alumnat participant i a tots els que van col·laborar  per la seva contribució en la promoció de l’ensenyament musical en l’etapa secundària i esperem tornar ben aviat als escenaris escolars d’altres celebracions del centre.

Nacho Cancer, professor de música.

A continuació us deixem algunes fotos:

Concert De Santa Cecília

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar