Menu

Sortida a Sant Benet del Bages

2 maig 2011 - CURS 2010/2011

Durant el segon trimestre els alumnes de 2n. vam realitzar una sortida on treballàvem: Ciències Socials i Ciències de la Naturalesa.
A la visita de Ciències Socials vam veure un monestir . Aquesta església té un passat i és el que vam treballar durant la visita, tot el que va passar fins arribar als nostres temps.
Ens van fer una presentació breu, per veure si ens havien explicat quatre coses bàsiques per començar la visita, i després ens van passar un video amb personatges que representaven l’edat medieval. Després de comentar aquell video  i agafar algun que altre apunt, ens en van posar un altre però molt diferent. Era el bisbe d’aleshores que feia una cerimònia, el més divertit va ser que el personatge era una projecció en 3D i semblava que el poguéssim tocar, era un holograma. Més tard ens van portar a visitar un gran part del castell i veure les construccions, decoracions … d’aquell temps. Per finalitzar aquesta part de l’excursió ens van passar una darrera projecció en el que anys enrere anomenaven celler.
Després d’aquesta visita vam anar a dinar, perquè més tard ens esperaria “Alicia”, que és una fundació on investiguen amb el menjar.”Alimentació i ciència”. Tot això va ser relatiu perquè no tot 2n anava junt, es van fer tres grups: el grup d’Alicia, el grup del descans i el grup del monestir, els grups anaven rodant.
Un cop dinats vam anar a Alicia. Primer ens van fer una presentació breu del que menjàvem, el  que era sa, en quanta mesura havíem de prendre alguns determinats aliments. Més tard, vam fer un “joc”, es tractava de fer cinc grups amb els membres que hi havia a la sala i cada grup destinar-lo a fer una activitat física o mental. La finalitat d’aquests joc era que després d’haver fet un esforç poséssim en una “màquina” la quantitat de kilocalories que havies gastat i, per tant, la quantitat d’avellanes que havies de menjar per tal de recuperar aquella energia despresa. Després vam col·locar alguns aliments en la piràmide alimentària i per finalitzar aquesta activitat ens van donar unes idees de cuina rapides i sanes. Tot seguit vam fer grups i ens van assignar a cada un una recepta senzilla i ràpida de cuinar, quasi totes es basaven en pa i condiments com : “filadèlfia”, melmelada, fruits secs….Per finalitzar l’apartat de naturals, ens van regalar un davantal.
Tot seguit vam recollir, pujar a l’autocar destinació Llavaneres. Havíem treballat moltíssim però també havíem gaudit de la diada, tot i que va estar una mica passada per aigua.
Andrea Vendrell 2n C

 

 

Monestir de Sant Benet

Monestir de Sant Benet

 

La Terrassa modernista

La Terrassa modernista

Taller de cuina sana

Taller de cuina sana

 

Berenar saludable

Berenar saludable