L’institut com objecte de treball a matemàtiques

Mentre estudiem i repassem conceptes de geometria, l’alumnat de quart d’ESO fem un projecte de proposta de mosaic per guarnir alguna paret exterior del nostre centre. Aquesta decoració seria amb un conjunt de fotografies que es van fer en un dels tallers de les Jornades Culturals.

Per fer el projecte, ens hem dividit en grups de 4-5 persones per potenciar el treball cooperatiu i hem alternat classes dins l’aula i a l’exterior, a les zones habilitades com el pícnic. En la primera fase de l’activitat, cada grup havia de triar una paret exterior i fer mesures; primer aproximades utilitzant tècniques i “trucs” més manuals i després comparar aquests resultats amb les mesures realitzades amb cintes mètriques de manera més exacta.

Aquest projecte ens fa veure com matèries com matemàtiques i dibuix tècnic estan més a prop del nostre dia a dia del que ens pensem i serveixen per aplicar els nostres coneixements més teòrics per trobar una solució a un problema real plantejat.