Nadal a l’aula d’acollida

A l’Aula d’acollida vam celebrar el Nadal i no ens vam estar de res! Per començar, vam elaborar unes targetes amb missatges de pau i motius nadalencs que ens van servir per decorar l’aula. Després vam treballar la lletra de la nadala Aquí és Nadal i estic content i vam veure Els Pastorets del segle XXI. També vam recitar poemes de Nadal enfilats a una cadira, tal com diu la tradició. I, finalment, vam fer plegats l’amic invisible!

Aula D’acollida (Nadal 2017)

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Els professors també fem els deures, sí!

Visita al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme de Mataró

El passat dissabte 25 de novembre, diversos docents del nostre centre, del Departament de Ciències Naturals i Socials, vam visitar el Centre Integral de Valorització de residus del Maresme. Durant tot el matí vam descobrir de primera mà els tallers i visites que ofereix el Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme als centres educatius del Maresme. I el més important, vam aprendre què se’n fa dels nostres residus.

L’objectiu de la visita era conèixer la instal·lació i preparar les futures visites que tenim pensat fer amb diversos alumnes de 2n ESO i 1r de Batxillerat. Vam arribar a la conclusió que és una bona visita per fer cada any amb alumnes, en especial amb els més petits del centre, per conscienciar-los sobre la importància d’adquirir bones pautes de consum i de classificació de residus.

Durant la visita vam resoldre diversos dubtes:

  • Com se separen els residus?

  • Com n’obtenim energia?

  • Què hi puc fer jo?

A més, disposen d’un simulador de residus 4D i vam experimentar el viatge que fa una bossa de residus dins de la planta, al·lucinant!

Esperem que els nostres alumnes puguin gaudir d’aquesta activitat i, el més important, s’emportin coses positives per aplicar en el seu dia a dia.

Oxford Research Project 4th ESO

June 2017

The best trip that we’ve ever had was this summer when we went to Oxford with our classmates. We went there to do an English project about Oxford.

Oxford School

The first day we woke up at 6 and we met our classmates at 7:30 at the high school. There we took a coach to the airport. Once there we had to check in our luggage and go through the security control. Luckily we had a calm flight!

After we had arrived at Gatwick airport, two buses took us to the Oxford English Centre. There, we met Jared, our guide, and then our families picked us up and took us to their houses.

The second day was very busy.. First we worked on our project at the school. We spent all the morning there and we had lunch at the school’s canteen. In the afternoon we did a sightseeing walking tour around Oxford. There we had some free time. Later, we returned to our houses to have dinner and after that we went back to the school because Jared had prepared a karaoke party for us.

Natural History Museum

The third day was fantastic! After working on our project we had lunch at the school, as usual. That afternoon we visited Christ Church, where we saw some settings of Harry Potters’ films. We loved the dining room and the stairs!! After that, the teachers gave us some free time. Finally we had dinner with our host
families.

The Bridge of Sighs

On the fourth day we went to London! When we arrived we went straight to the London Eye. There we enjoyed the views and we took some very nice photos! We went to a park to have lunch after we had seen Buckingham Palace. Then we walked to Piccadilly Circus and we had free time to go shopping.

The fifth day was our day off to go on our own. All of us had to take pictures for our projects. It was fun to walk around the city by ourselves!

London

The sixth day we finished our projects at the school and prepared our presentations. After having lunch at the school we went river punting . What a fantastic experience!! Luckily no one fell into the river! In the evening we had a barbecue at the Oxford Rugby Club. We ate delicious food and had the chance to practise some sport!

Tuesday the 20th was a sad day. In the morning we did the presentations. We had lunch at the school and in the afternoon we went to Gatwick airport. We stayed there until 9:00 p. m., when the plane took off.

When we arrived in Barcelona, we took the coach to go back to our high school, where our parents were waiting to pick us up.

Jana Domènech & Júlia Guri 1r BAT C

Testimoni, denúncia, història, identitat, memòria…

Tot això en format de teatre documental i narrat en primera persona

Uns poquets alumnes de l’institut, acompanyats de professors i familiars, vam anar divendres 24 de novembre al Teatre Nacional de Catalunya a veure una peça teatral sorprenent i colpidora, Clàudia, la història real de l’argentina Clàudia Poblete, explicada per ella mateixa. Clàudia, dona educada en un entorn militar, s’assabenta als 21 anys que és filla de desapareguts. Els fills, ara pares, passen a ser els seus apropiadors i es converteixen en “no-pares”.

Fets reals i punyents que van marcar un punt d’inflexió a l’Argentina i que van suposar revisar la història col·lectiva d’un país i també les històries particulars.

Sortida La Granja 1r i 2n ESO

Som una classe, som un equip!

El passat divendres 22 de setembre els alumnes de 1r d’ESO vam anar d’excursió a “La Granja” a Santa Maria de Palautordera per realitzar activitats que reforcessin la nostra cohesió de grup.

Després de poc més de mitja hora d’autocar vam arribar a “La Granja”. Situat en un entorn rural, envoltat de boscos i camps de cultiu, trobem un centre educatiu amb l’aparença d’una granja convencional (amb cavalls, emús, gallines, cabres, ovelles, un gall d’indi…) on un equip de professionals especialitzats en l’educació emocional realitzen activitats que tenen com a objectiu fomentar la coneixença i la confiança entre els nous companys.

Va ser un dia molt intens, vam fer moltes activitats i totes molt divertides; personalment de les que més vaig gaudir van ser de “els esquís en grup” i “el mega sac”.

Els esquís en grup, consistia en coordinar-se per a aixecar, tots a la vegada, uns grans esquís de fusta que dúiem lligats als peus, al principi era força difícil coordinar-nos, però després d’unes quantes patacades, vam aconseguir avançar fins a la línia de meta. A l’activitat del “mega sac”, havíem d’entrar en un sac gegant i anar fent saltets a la vegada per arribar a la meta abans que l’altre equip.

En aquesta sortida vam aprendre que fer les coses en equip és molt més fàcil, davant una dificultat sempre hi ha algú que té una bona pensada, i sobretot molt més divertit!! 😃

Pau Higueras 1r ESO A

Sortida La Granja 2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Premis de la lliga de futbol

Els equips guanyadors de la lliga de futbol que es fa cada dia a l’hora de l’esbarjo van ser els de les classes de 2n ESO B (campions) i 2n ESO C 1 (segon lloc).

Premis Lliga De Futbol

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Projecte reacciona

A continuació us deixem el vídeo fet pels alumnes de 4t d’ESO de la matèria optativa de Visual i plàstica per al Projecte Reacciona, titulat Realitat Invisible:

Realitat Invisible from Taller de Cinema on Vimeo.

Fotos del rodatge:

Rodatge Realitat Invisible

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Estampació de samarretes

Amb els alumnes de 2n d’ESO, el 3r trimestre hem estudiat la Indústria Tèxtil i Alimentària.
Aquí us deixem unes fotos del taller d’estampació i alguns dels seus resultats. Hem gaudit molt realitzant-lo i han quedat dissenys molt bonics!
 

Taller D’estampació

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Trobada amb components de l’Ajuntament

 

La trobada amb l’Ajuntament va ser una iniciativa de les assignatures de Ciències Socials, Valors i Ciutadania, Llengua Castellana i Religió, per als alumnes de segon d’ESO.
Des de les diferents àrees s’han treballat textos per tal de valorar la democràcia, com funciona la política estatal i local, el valor del respecte mutu, imprescindible per a la convivència i conscienciar-los del que significa ser un bon ciutadà. Els alumnes de segon C varen muntar el Parlament de la classe, activitat conjunta d’ ètica i religió, en què la classe es dividia en partits polítics i feien les seves propostes.
Com a cloenda d’aquestes activitats diverses ens va semblar adient que els nens experimentessin i participessin de la política local.
L’Ajuntament va accedir-hi encantat i hi van participar l’Alcalde, el Sr. Joan Mora, i diferents regidors del govern i l’oposició:  Joan Rubal, Albert Plana,  Carles Bartomeu,  Carles Sánchez, Lluís Nogueres i Raquel Begines
Vam fer una enquesta per tal de valorar l’activitat i la resposta dels nens va ser molt positiva i després de preparar un dossier vam jugar al Kahoot per a comprovar que ho havien assimilat.
Francament, tan la perspectiva de L’ajuntament com la dels professors i alumnes implicats va ser molt positiva i estem treballant de la mà per tornar-la a repetir l’any vinent.

Carmen Javaloy

Activitat Ciutadania I Valors

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar