Lliurament de premis 2018

El passat 5 de maig es va realitzar l’acte de lliurament de premis del curs 2017/2018. Entre els premiats hi havia els campions de la lliga de futbol, les proves cangur i el grup de debat. Fins hi tot hi va haver un reconeixement pels àrbitres!

Lliurament De Premis 2017-2018

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Dia sense fum

El passat 1 de juny al vestíbul de l’institut es va celebrar el dia sense fum, per conscienciar als alumnes sobre els perills del tabac.

Dia Sense Fum

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Taller de música electrònica

QUÈ S’ESTÀ CUINANT A L’OPTATIVA DE MÚSICA DE 4t D’ESO?

Des de mitjans del mes d’abril, tot just en començar el tercer trimestre de curs, els alumnes de 4t de l’ESO que cursen l’optativa de música estan realitzant un taller setmanal de música electrònica. El taller pràctic amplia el currículum de la matèria i reforça la competència artística en la dimensió d’expressió, interpretació i creació.

L’activitat consisteix en un apropament al món de la música electrònica mitjançant el coneixement dels diferents instruments emprats al llarg de la història d’aquest estil musical, la qual s’està realitzant al llarg del tercer trimestre del curs 2017/2018, en sessions setmanals, una per setmana, fins a fi de curs. Els alumnes aprenen a programar samplers, caixes de ritmes i sintetitzadors de tot tipus, realitzant diferents pràctiques musicals al mateix institut.

L’objectiu del taller és que els alumnes treballin la creació i expressió musical a través de la música electrònica, sent aquests mateixos alumnes els protagonistes principals de les seves creacions i interpretacions.

Aquesta activitat està organitzada des del seminari de Música de l’IES Llavaneres i és impartida pels formadors Àlex Rodríguez i Mª del Mar Poyatos, tots dos professors de música de l’Escola Municipal de Música de Llavaneres, col·laborant estretament tots dos centres educatius amb l’objectiu de promoure el coneixement musical de manera transversal.

Esperem que aquesta primera experiència de col·laboració entre tots dos centres tingui continuïtat en propers cursos i serveixi als alumnes de l’IES Llavaneres com a una iniciació de coneixement de la música electrònica i puguin tenir continuïtat en estudis posteriors de cicles formatius tant de vídeo, DJ i so, així com de tècnic de so, grau superior de sonologia o, simplement que puguin tenir un contacte directe amb la creació musical i els hi serveixi com a experiència complementària a la seva formació acadèmica.

Taller Música Electrònica

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Ana Alcolea visita el Institut Llavaneres

El pasado jueves 10 de mayo Ana Alcolea, escritora y profesora de Lengua y Literatura, visitó el Institut Llavaneres para charlar con los alumnos de primero de ESO que habíamos leído su novela El medallón perdido.

El medallón perdido es la primera novela juvenil que escribió. En este libro la autora parte de una historia personal y la enriquece con aspectos fruto de su inspiración. En el libro refleja que adora conocer otras culturas y otras lenguas, también se nota que ha leído mucho, ya que con detalles que parecen muy simples le da más sentido al libro, además de aportarle un toque más misterioso y especial. Ana Alcolea también adora a Miguel de Cervantes y en el libro nos contó que rinde a este autor un homenaje. Nos explicó muchas cosas sobre su libro y que las que parecían menos reales eran verdad, como el ritual bwiti y el accidente de la avioneta.

El protagonista de la obra es Benjamín, un adolescente que busca recuerdos y explicaciones sobre la muerte de su padre. Un verano se va con su tío Sebastián a Gabón (África), donde murió su padre. Emprenden un viaje hacia la montaña donde hubo el accidente, van subiendo por la montaña y Benjamín va progresando y madurando a medida que avanza el relato hasta que acaba madurando con el medallón de su padre colgando del cuello.

El encuentro con la escritora fue, en definitiva, una buena experiencia que nos gustaría repetir.

David Alumà

Sortida a Elne i Collioure

El passat 27 d’abril, els grups de 3r i 4t de l’optativa de llengua francesa van viatjar fins a Elne. La guia de la Maternité suisse d’Elne ens va explicar la tasca humanitària portada a terme entre els anys 1939 i 1944 per Elisabeth Eidenbenz i el seu equip sanitari. Els alumnes van escoltar amb atenció la gran tasca realitzada per Elisabeth, lluitant contra la mortalitat infantil i ajudant a milers de mares i als seus infants víctimes de la guerra. Visitem l’edifici i gaudim de les magnífiques vistes des de la cúpula de vidre, del també conegut com a château d’en Bardou.

Deixant enrere la tranquil·litat dels camps d’Elne, acabem la jornada a Collioure. Un any més visitem la tomba d’Antonio Machado «Entre los jazmines y las rosas blancas». Admirem els tallers dels pintors, el castell, el campanar, el molí, comprem gelats i, en definitiva, passem una bona estona.

«Notre volonté a été de récupérer ce lieu en même temps que les valeurs qui l’ont habité, nous pensons en effet que le monde ne peut se concevoir sans culture, sans idéaux, sans humanisme, sans solidarité, sans fraternité».

Postface de Nicolas Garcia in Tristan Castanier i Palau, Femmes en exil…, op. cit., p.184.

Elne-Collioure

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Tallers d’esport adaptat

El passat 20 i 25 d’abril els alumnes de 4t d’ESO, van poder gaudir d’una experiència molt enriquidora al voltant de l’esport adaptat. L’empresa Activa’t va venir a l’Institut de LLavaneres, on els alumnes van poder practicar esports com: la boccia, bàsquet en cadira de rodes i l’atletisme. Totes les activitats es practicaven amb diverses adaptacions que feia difícil dur-les a terme, per sort, les indicacions dels monitors i la pràctica va fer que poc a poc aconseguissin superar els obstacles amb els que moltes persones han de conviure dia a dia i prendre consciència de l’esperit de superació i l’esforç així com que una adversitat no ha de ser obstacle per practicar esport a la vida.

Posteriorment vam fer una xerrada on els mateixos monitors explicaven la seva experiència personal, el moment tan dur que els hi va canviar la vida i la força que van mostrar per tirar endavant. A tots, ens va fer prendre consciència que podem fer molt per ajudar-los amb petits gestos quotidians i d’integració per trencar les barreres que encara existeixen a dia d’avui.

Esport Adaptat

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Judici Nike

Es tracta d’un joc de rol basat en dades reals pels alumnes de 3r i 4t de la ESO.

TEMA: Afavorir el consum reflexiu i responsable i fomentar la discussió argumentada.

Els productes que usem habitualment són fruit del treball de moltes persones abans d’arribar a les nostres mans, han recorregut un llarg camí. Aquesta dinàmica es basa en dades reals sobre les condicions de fabricació de sabatilles esportives de l’empresa Nike (per ser un dels millor documentats). L’objectiu de l’activitat és que els participants en el joc comprenguin la dimensió de la desigualtat de les relacions de treball i comerç, el cost social dels productes i què significa ser consumidors responsables.

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Diada de Sant Jordi

CONCURS DE LECTURA TEATRALITZADA

Aquest dilluns, de 9:00 a 11:00 hores, a l’Institut Llavaneres, es va realitzar un concurs de lectura expressiva. Cada classe havia treballat el text a l’aula i elegit un membre per representar-los. Els elegits van haver de llegir un text davant tots els alumnes de cada curs. El jurat, compost per Glòria de los Santos, Antònia Nogueras, Llüisa Costa i dos alumnes de Batxillerat, la Cristina Ramírez i la Carla Puente, decidirien els guanyadors. El premi va ser un bonus de 30€ per l’Abacus i un esmorzar de franc a la cantina per a tota la classe.

A 4t d’ESO els elegits varen ser la Laura Cortés (4tA), Laura Puig (4tB), Ona Rosset (4tC), Jana González (4tD). La guanyadora va ser la Laura Cortés.

A 3r d’ESO els elegits varen ser l’Albert Puigvert (3rA), en Daniel Torres (3rB), l’Andrea Llamazares (3rC) i la Clara Falcó (3rD). El guanyador va ser l’Albert Puigvert.

A 2n d’ESO els elegits varen ser Carla Alsina (2nA), Ismael Frankou (2nB), Cristina Tomàs (2nC), Nara Díaz (2nD) i Jan Tello (2nE). La guanyadora va ser Carla Alsina.

A 1r d’ESO els elegits varen ser: Pau Higueras (elegit per 1rA),  Joaquim Planes (elegit per 1rB), Mar Barrionuevo  (elegida per 1rC), Neus Bartrés (elegida per 1rD) i María Martín (elegida per 1rE). Va guanyar la Neus Bartrés, per tant es va endur el premi i la seva classe tindrà un esmorzar gratuït a la cantina.

Va ser molt emocionant i vam gaudir molt escoltant-los, esperem que els guanyadors gaudeixin dels merescuts premis!

David Plana 1rB

TOT PASSEJANT PER BARCELONA

Els alumnes de 2n de batxillerat tenen l’oportunitat de fer una volta per Barcelona, veure l’ambient, comprar llibres i fer-los signar pels autors i respirar una diada cívica i cultural que ens honora com a poble. És un privilegi poder-hi passejar a primera hora del matí, quan encara s’estan muntant les parades, sota un sol acollidor i càlid, envoltats de roses i de somriures. Perquè Sant Jordi ens defineix com a poble: valents, civilitzats i … tant de bo, cultes. Visca Sant Jordi!

Diada De Sant Jordi 2018

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

Exposició de Pere Casanoves

El dia 5 d’abril els alumnes d’Expressió Visual i Plàstica de 4t d’ESO van visitar l’exposició ‘Ritmes infinits’ de l’escultor mataroní Pere Casanoves al Museu de Can Caralt.

Van poder parlar directament amb l’artista i fer-li preguntes en relació a la seva obra i la d’altres artistes com Oteiza o Plensa, que realitzen les obres al seu taller d’escultura de Mataró.